مراحل آماده کردن قلیان


 مراحل آماده کردن قلیان

  • آماده کردن اجزای اصلی قلیان – مرحله اول آماده کردن قلیان

در این مرحله اجزای پایه  سخت افزاری قلیان را مشاهده میکنید

آتشدان قلیان: محل قرار گیری تنباکو و آتش.

 سینی قلیان: برای جلوگیری از ریختن خاکستر و زغال بر روی زمین.

(الزامی نیست و ممکن است همراه قلیان شما نباش).

 میانه قلیان: که می تواند از جنس چوب یا فلز باشد.

قلیانهای عربی معمولا فلزی هستند و نی وسط آنها جدا نمی شود.

 کوزه قلیان: آبی که دود قلیان را تصفیه می کند در کوزه قلیان است و به صورت های شیشه ای یا گلی یا چرمی ( برای استفاده روی اسب در قدیم) موجود است.

شلنگ یا نی قلیان: شلنگ یا نی برای پُک زدن قلیان استفاده می شود.

  • آب بندی کردن قلیان – مرحله دوم آماده کردن قلیان

آب بندی قلیان یکی از مهمترین مسایل در برپایی یک قلیان خوب است که برای اینکار میتوانید از یک تکه پارچه استفاده کنید.
برای اینکار ابتدا پارچه را به ضخامت مناسب ببرید و آنرا خیس کنید و مطابق شکل دور پایه قلیان و دیگر اتصالات بپیچید.
امروزه در کافی شاپ هایی که قلیان سرو می کنند گاهی اوقات به جای پارچه از ورق آلومینیوم برای آببندی استفاده می کنند.

  • اماده کردن کوزه قلیان – مرحله سوم آماده کردن قلیان

از آب بندی قلیان میانه قلیان را به کوزه که به مقدار کافی آب در آن ریخته اید متصل کنید.
میزان آب قلیان نباید به حدی باشد که هنگام پک زدن آب به بالا کشیده شود و باید فضای کافی برای دود و تصفیه آن در کوزه قلیان موجود باشد.
سپس در صورتی که قلیان شما سینی مخصوص محافظ خاکستر را دارد آنرا نصب کنید.

  • اماده کردن تنباکو قلیان – مرحله چهارم آماده کردن قلیان

در این مرحله نوبت تنباکو گذاری است.
همانطور که می دانید مدتی است که تنباکوی میوه ای رایج شده است. حسن این تنباکوها این است که به علت نگهداری در عسل احتیاج به خیس کردن آنها نمیباشد.
برای قرار دادن تنباکوها در آتشدان ابتدا آنها را مطابق شکل تا حد امکان از یکدیگر جدا کنید و سپس آنها را در آتشدان قرار دهید.
توجه کنید که حتما بعد از هر بار استفاده از قلیان آتشدان را با دقت بشویید تا طعم تنباکوی قبلی در آن نماند.

  • آماده کردن آتشدان قلیان – مرحله پنجم آماده کردن قلیان

بعد از اینکه تنباکوها را در آتشدان قرار دادید نوبت کشیدن ورقه آلومینیوم بر روی آتشدان است, برای اینکا ورقه آلومینیوم را به اندازه دهنه آتشدان بریده و آنرا روی آتشدان قرار دهید (شکل ۱) و کمی به پایین فشار دهید(شکل ۲), سپس با استفاده از یک یک سوزن یا نوک چاقو یا نوک خودکار و… سوراخهایی در ورقه آلومینیوم ایجاد می کنید.(شکل ۳) این سوراخها همان محل ورود هوای تازه به قلیان هستند.

  • اماده کردن شلنگ یا نی پیچ قلیان – مرحله ششم آماده کردن قلیان

در این مرحله نی پیچ یا نی چوبی خود را به قلیان متصل کنید. توجه داشته باشید که هنگام شستن نی پیچ (شلنگ) به علت اینکه بعضی از شلنگ های نا مرغوب  از ورقه کاغذ ساخته شده اند بهتر است در آنها آب نگیرید.

  • کردن زغال قلیان – مرحله هفتم آماده کردن قلیان

زغالی که به طور کامل مشتعل و سرخ شده است را بر روی  ورقه آلومینیوم آتشدان قرار دهید.
به عنوان زغال قلیان می توانید از هر دو نوع زغال ( زغال قالبی معروف به جکسونی – فشرده یازغال سنتی)  استفاده کنید که برای مشتعل کردن زغالها میتوانید آنها را چند دقیقه ای روی اجاق خوراکپزی قرار دهید. البته استفاده از آتش گردان توصیه می شود.

قلیان شما آماده است, امیدواریم که از آن لذت ببرید!

5پسند
5297بازديد

ممكن است اين موارد را هم بپسنديد!

ارسال ديدگاه

لطفا نام خود را وارد كنيد! لطفا آدرس ايميل را صحيح وارد كنيد! لطفا پيام را وارد كنيد!